Diş telleri ne zaman çıkar?

Diş teli tedavisi ile dişlerinizdeki bozukluklar düzeltilebilir ve dudaklarla uyumlu düzgün sıralanmış dişlerinizle estetik ve çekici bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz. Bu süreçte uyulması gereken yiyecek içecek ve hijyen kurallarına uyarak ve kontrol randevularınızı aksatmayarak en kısa sürede diş teli tedaviniz tamamlanabilir ve özgürce gülümseyebilirsiniz.

Dişlerdeki yamukluk, çapraşıklık, dişler arası boşluklar, yer darlığı sebebiyle çene kemiğinde gömük kalmış dişler diş teli tedavisi ile tedavi edilebilir.

Diş telleri kalıcı dişlerin tamamen sürdüğü ortalama 11-12 yaşından itibaren uygulanabilir. Diş teli tedavisinde dişler üzerine braket adını verdiğimiz küçük metal veya seramik kareler yerleştirilir ve bu braketler üzerine ortodontik tel uygulanarak dişler hareket ettirilir.

Diş teli tedavisinde hastalarımız 4-6 haftalık aralıklarla kontrol randevusuna gelir ve her kontrol randevusunda diş telleri aktive edilir. Dolayısıyla her kontrol randevusu sonrası birkaç gün süre ile hastalarımızın dişlerinde kısa süreli hassasiyetler hissetmeleri normaldir, bu geçici bir durumdur.

Diş teli tedavisinin ne kadar süreceği ve diş tellerinin ne zaman çıkacağı sorusu hastalarımızın en sık bize yönelttiği sorulardan bir tanesidir. Hastamızın ortodontik probleminin yani dişlerindeki bozukluğun şiddeti ve uygulanacak ortodontik tedavi mekanikleri tedavi süresini belirlemektedir. Eğer hastamızda şiddetli bir çapraşıklık ya da çene darlığı gibi bir ortodontik bozukluk varsa tedavi süremiz 2 yıl kadar sürebilir ancak hafif bir çapraşıklık ya da dişsel bir bozukluk varsa 8-10 ay içerisinde de tedavi tamamlanabilir.

Ayrıca tedavi sürecinde hastamızın kontrol randevularına düzenli olarak gelmesi ve kendisine ilettiğimiz tedavi süresince uyulması gereken kurallara uyması da tedavi süresini etkilemektedir. Kontrol randevularının aksatılması elbette tedavi süresinin uzamasına sebep olacaktır. Ya da diş teli tedavisi süresince uyulması gereken yiyecek içecek kurallarına uyulmaması ve bunun sonucunda braket ya da tel kopması gibi olumsuz durumların oluşması da tedavi süresinin uzamasına sebep olacaktır. Bunun yanı sıra tedavi süresince ağız hijyenine dikkat edilmezse, yeterli ve etkili diş fırçalama yapılmazsa teller ve braketler etrafında yiyecek artıları birikebilir ve bu birikintiler diş çürüklerine ve diş eti hastalıklarına sebep olabilir. Tedavi sırasında, yetersiz ağız hijyenine bağlı ortaya çıkabilecek diş ve diş eti hastalıkları da ortodontik tedavi süresinin uzamasına sebep olabilir.

Diş teli tedavisi süresince uyulması gereken yiyecek içecek kurallarını ve diş fırçalama kurallarını tedavinin başında hastalarımıza detaylı olarak anlatıyoruz. Tedavi süresince kullanacakları ortodontik diş fırçası ve ara yüz temizleme fırçası kullanımını uygulamalı olarak gösteriyoruz.

Hastalarımızdan her yemek tüketimi sonrasında dişlerini gösterdiğimiz şekilde fırçalamalarını istiyoruz. Tellerin ve braketlerin zarara görmemesi için tedavi süresince tüketilmemesi gereken yiyecek içecekler konusunda gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz.

Diş teli tedavisi ile dişlerinizdeki bozukluklar düzeltilebilir ve dudaklarla uyumlu düzgün sıralanmış dişlerinizle estetik ve çekici bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz. Bu süreçte uyulması gereken yiyecek içecek ve hijyen kurallarına uyarak ve kontrol randevularınızı aksatmayarak en kısa sürede diş teli tedaviniz tamamlanabilir ve özgürce gülümseyebilirsiniz.

Ortodontik tedaviler uzun soluklu tedavilerdir. Ancak tedavi sonunda elde ettiğimiz o eşsiz gülümseme yürüdüğümüz bu uzun yolu değerli kılmaktadır. Bu nedenle hastalarımızdan tedavinin ne zaman biteceğine değil sonunda elde edeceğimiz doğal ve estetik gülümsemeye odaklanmalarını istiyoruz.

 

YouTube İnstagram Whatsapp İle Randevu Al
DMCA.com Protection Status
Doktor Web Sitesi